Месец очева

PU “Naše dete” Šabac

Данас је у Волујцу у сарадњи са ПУ “Наше дете”, у дворишту Основне школе “Доситеј Обрадовић”, организована пројектна активност МЕСЕЦ ОЧЕВА.У оквиру пројекта “Подршка деци и породици из осетљивих друштвених група у пружању једнаких могућности за учење и развој” реализован је програм посвећен очевима и њиховој улози у развоју деце. Спортским надметањем одмерили су снаге на полигону спретности и показали зашто су они супер тате.Овим пројектом окупили смо читаве породице из Заблаћа, Волујца, Накучана и Букора и постигли постављени циљ подршке породицама за развој родитељских компетенција.Сретствима Гранта обезбеђене су медаље за децу и мајице за тате, као и освежење за све учеснике, а све је организовано у заједничкој сарадњи запослених волујачке школе и предшколске установе.Циљ пројекта јесте оснаживање родитеља и породица деце најмлађег узраста, тј. од рођења до поласка у школу, за стварање услова за холистички развој деце кроз подизање свести о значају стимулације у периоду раног развоја код куће и кроз обезбеђивање приступа одговарајућим услугама у заједници.

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Месец очева

Дуално образовање

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Дуално образовање

ЗЛАТНА ДЕЦА

Наше ученице, Сузана Петровић и Андријана Гајић, са наставницом Снежаном Јездимировић Јурошевић, викенд су провеле у Нишу на републичком такмичењу из Технике и технологије! Као првопласиране на окружном такмичењу, оне су и на републичком оствариле изузетне резултате! Андријана је освојила прво место и златну медаљу 🥇🥇🥇 Браво девојке! Поносни смо на вас!

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на ЗЛАТНА ДЕЦА

Поново сјајан успех фудбалерки

Женска екипа наше школе поновила je фантастичан успех на међуокружном такмичењу у футсалу освојивши друго место . Честитамо!!! 👏👏

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Поново сјајан успех фудбалерки

Лопте за дечији осмех

“Ученици наше школе прошлог уторка добили су изузетно вредан поклон коме су се много обрадовали. Приликом обиласка школе амбасадора Србије у Бугарској , Његова екселенција Жељко Јовић, и државни секретар у Министарству спорта и омладине Милан Савић, поклонили су по 40 лопти, по два гола и по два коша, као и одбојкашке мреже школама у Волујцу и Горњој Румској. Приликом обиласка школских објеката гости су веома пријатно били изненађени условима у којима ученици похађају наставу , као и изузетним одржавањем учионица и других просторија, дворишта и инсталација.”

Ученици школе са много радости захвалили су се овом драгом дару. Д.Е.

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Лопте за дечији осмех

Zvuci moga kraja

Učenici iz Krivaje učestvovali su u realizaciji projekta: ” Zvuci mog kraja”. Na nastavi likovne kulture,sa nastavnicom Tanjom Pavlović. Učenici su bili izuzetno zainteresovani, kroz likovne radove prestavili su muzičke instrumente i svoj lični doživljaj muzike.Osvojili su vredne nagrade: prvo mesto Anastasija Mandić, drugo mesto: Milica Radovanović i Ljiljana Tošić, pohvalu za učešće dobila je Ana Simić.

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Zvuci moga kraja

Пробни завршни испит резултати

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Пробни завршни испит резултати

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа. 

На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
  2. подношење приговора на резултате завршног испита
  3. подношење електронске листе жеља 
  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Организација наставе од 15.3.2021.

Обавештавамо наставнике и ученике о организацији наставе од 15.3.2021.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији , у складу са препорукама Кризног штаба , за све разреде другог циклуса од петог до осмог разреда основне школе, настава се организује путем наставе на даљину у периоду од 15.3.2021. до 19.03.2021. Ученици и наставници се придржавају важећег распореда часова и дате сатнице.

Распоред трајања часова:
1. 8:00 – 8:45
2. 8:50- 9:35
3. 9:40- 10:25
4. 10:40- 11:25
5. 11:30- 12:15
6. 12:20- 13:05

Ученици млађих разреда од првог до четвртог наставу похађају свакодневно у школи кроз непосредан образовно-васпитни рад, као и до сада.

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Организација наставе од 15.3.2021.

Исказивање интересовања запослених за вакцинацију против Covid-19

https://imunizacija.euprava.gov.rs/

Објављено под Uncategorized | Коментари су искључени на Исказивање интересовања запослених за вакцинацију против Covid-19